Teaterdagarna i Hallunda!

 

Workshopen fullbokad, extrastolar insatta och intresserade avvisade i biljettkassan! Det är trevliga nyheter att mötas av vid den slaskiga ankomsten till Riksteatern, en mörk lördagsmorgon.

Varje år fylls Riksteaterns teaterkoloss i Hallunda av folk från hela landet, som ser teater från hela landet, möts på seminarier och workshops. Här firas de triumfer som bara en offentligt finansierad scenkonst kan skörda. Här finns delaktighet med professionalitet, folklighet utan dumhet, konst och demokrati. Det är en stor ära att vara inbjuden.

Gunilla Edemo och jag levererar, med assistans av skådespelarna Klara Bentz och Patrik Pettersson, drygt två timmar av introduktion i tankar och praktiker kring normkritisk scenkonst. Vi presenterar några öppningar.

Gruppen är brokig, med arrangörsföreningsmedlemmar från Jokkmokk, pensionsfähiga teaterchefer och finniga teaterpedagoger.

Vi blandar metodik för skådespelares medvetna val med övningar om normens makt att tolerera med bilder från hbt-teater-separatismens 00-tal. Vi regerar!

.

.

.

.