Flygarna, rep

2008-07-10 Chisinau

 

Sista repet av föreställningen ”Flygarna” (som jag kallar den pga av overallerna och de vita huvorna som DI-Jenny gjort) ikväll. Skådespelaren Gena och några teaterstudenter och Hervé med fru kom dit och skrattade. Det är en fin clown-show med mycket fart, sköna karaktärer och god stämning. Vi har bara lite fix med musiken kvar. Imorgon spelar vi för första gången för barn! – på ett barnhem nordväst om huvudstan. Jag ska först bara besöka ett barnsjukhus, köpa två kablar, gå till banken, betala bussbolaget och betala hotellet innan vi ger oss iväg.

 

Magnus K. åkte hem idag och det blir lite tomt utan honom, eftersom han är så go och bra, men han har säkert förtjänat sin semester från Teaterhögskolan. Jag förstod häromdan att det viktiga för mig med hans närvaro här var att den hjälper mig att ta arbetet med kursen vidare, att formulera mig bättre och att förtydliga min roll i kursens utveckling. Att bli sedd är en fin sak. Tack.

 

Studenterna har verkligen bidragit för fullt till att föreställning och stämning är så bra. De pumpar in engagemang och sina olika begåvningar, med respekt för varandra och med bra disciplin och mognad. De är redo att flyga ut till barnen nu.

 

Siri H. är fantastisk. En fenomenal clown, artist, skådespelare, som utstrålar så mycket nyfikenhet, öppenhet, generositet och glädje. Jag är inte det minsta förvånad att hon fått en bra plats i gruppen, trots att hon kom en vecka efter starten. Hon har mer och mer tagit över regin av föreställningen, så att jag kan ta hand om mer praktiska saker. Men jag lägger mig fortfarande i, förstås!

 

Batsugar (lärare i cirkus på DH och student i sommar) väntar fortfarande på visum i Stockholm. Han hade sånär fått sitt svenska pass när det var dags att åka, men var tvungen att ansöka om visum med sitt gamla Mongoliska – och det var inte snabbt gjort, visade det sig. Vi hoppas han kommer i nästa vecka.

 

DI-filmaran Joanna och Calle har dragit norrut, till det område vi besöker i nästa vecka, för att intervjua barn vi kommer att spela för. De svarar inte i telefon ikväll. De har nog ingen täckning…